Implants zigo.
Maig 08, 2023

Implants zigomàtics

Els implants zigomàtics són una opció innovadora per a aquells que pateixen d'una gran pèrdua d'os maxil·lar i no són candidats ideals per als implants dentals tradicionals. Aquests implants són una solució per a pacients que han sofert una reabsorció òssia extrema en la mandíbula superior i no tenen prou os per sostenir els implants dentals convencionals.

Els implants zigomàtics es col·loquen en la zona de l'os zigomàtic, situat a la cara lateral de l'os mal·leolar, que és una zona amb suficient os i que permet aquest tipus d'implantació. Això significa que, en lloc de col·locar l'implant en l'os maxil·lar, s'utilitza l'os zigomàtic com a base per a l'implant.

Aquesta tècnica ha demostrat tenir una alta taxa de supervivència, ja que l'os zigomàtic és més dens i fort que l'os maxil·lar, el que significa que els implants zigomàtics poden suportar més pes i càrrega que els implants dentals convencionals. Així mateix, també redueix la necessitat de cirurgies d'augment d'os, que poden ser doloroses i costoses.

Els implants zigomàtics són una opció viable per a pacients que pateixen d'atròfia òssia maxil·lar severa, però també són útils en pacients amb problemes periodontals o que han estat sotmesos a radioteràpia en la zona maxil·lar. A més, els implants zigomàtics són una opció efectiva per a pacients que han estat desaconsellats per altres professionals pel que fa a la implantologia dental.

Cal destacar que, tot i que els implants zigomàtics són una opció efectiva per a pacients amb pèrdua òssia maxil·lar extrema, és important tenir en compte que aquesta tècnica és més invasiva que els implants dentals convencionals. Això significa que es requereix més temps de recuperació i pot ser més dolorós durant els primers dies després de la intervenció.

En conclusió, els implants zigomàtics són una opció innovadora i efectiva per a pacients amb pèrdua òssia maxil·lar extrema que no són candidats ideals per als implants dentals convencionals. Si bé aquesta tècnica és més invasiva i requereix més temps de recuperació, els avantatges i beneficis que ofereixen als pacients són notables, amb una alta taxa de supervivència i una millora significativa en la qualitat de vida dels pacients.